Что бы шагать в ногу со временем

Что бы вы хотели улучшить в содержании и внешнем облике нашей районной газеты? Каковы в этом плане будут у вас критические замечания, пожелания, предложения? Ответы на эти вопросы искали мы в своем очередном блиц-опросе.
измененная2Васiль Нiкановiч,
метадыст
раённага
метадычнага
кабiнета
аддзела адукацыi:
— Хачу падзякаваць калектыву «Новага Палесся» за карысную i патрэбную газету. Наша раёнка заўсёды запатрабаваная, i асабiста я не ўяўляю паўнакроўнага духоўнага жыцця без яе рэгулярнага выхаду ў свет. Сустрэчы з чарговымi двума нумарамi яе ў тыдзень – гэта ў пэўнай ступенi свята душы, бо газета па-ранейшаму застаецца аб`ектыўным iнфарматарам, надзейным сябрам i мудрым дарадцам. Дзякуй ўсiм, хто пастаянна працуе над яе стварэннем.
Толькi мяне вельмi засмучае, што ў нашай беларускай газеце вельмi шмат матэрыялаў друкуецца на рускай мове. Ёсць нумары, дзе яна цалкам дамiнуе. Журналiсты ж павiнны, упэўнены, у аднолькавай ступенi валодаць абедзвюма мовамi, а перавагу аддаваць нашай, беларускай. Я да гэтага заклiкаю як шчыры беларус, як старшыня раённай рады таварыства беларускай мовы iмя Францiшка Скарыны. I тым больш напярэдаднi 21 лютага, якi ва ўсiм свеце адзначаецца як дзень роднай мовы.
А калi гаварыць пра палiграфiчны бок справы, то газета вельмi выйграе, калi выходзiць у каляровым афармленнi. У ранейшыя гады гэта практыкавалася часта. Прадбачу, што гэта ў першую чаргу звязана з фiнансаваннем. I тым не менш трэба шукаць для гэтага грашовыя сродкi. Выйгрыш у вынiку будзе станоўчы для ўсiх: для чытачоў, газеты, для росту яе тыражу.
Галина ГолодГалина Голод,
студентка
Мозырского
педагогического
университета
имени
Ивана Шамякина:
— Газету я регулярно читаю вместе со своей семьей: мамой, бабушкой и братом. На мой взгляд, газета интереснее читается, когда присутствует разнообразие фотографий. Нравятся рубрики «Совет да любовь!» и «Поздравляем с новорожденным!». Газета разноплановая, но все же молодежная тематика представлена мало. Интересно читать мнения сверстников. Меня, как студентку педагогического университета, как будущего педагога, больше привлекают публикации о школе, молодежных проблемах, тематические страницы, пробы пера местных авторов.
Надеюсь, что в будущем газета больше будет уделять внимания молодежным проблемам, первым шагам молодых людей на производстве, а также их досугу. Ведь это имеет большое значение в жизни молодежи. Думаю, следует чаще выпускать тематическую молодежную страницу, рассказывать о деятельности БРСМ, о делах и проблемах в молодежном движении. А так же хотелось бы видеть «Новае Палессе» в цветном варианте. Людей же всегда влечет все яркое, блестящее.
Записала Анастасия КУЛАКЕВИЧ.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.